Siberië in Amsterdam Nieuw-West - nu tweede druk!

Winter op de Sloterplas 1963

Voor een aantal mensen ligt de winter van 1963, de strengste van de vorige eeuw, nog vers in het geheugen. Het was het jaar dat zelfs de zee voor een deel bevroren was. Op het IJsselmeer was een autorally waaraan 5.000 auto''s meededen. En toen was de Sloterplas nog niet bevroren ...

Dat kwam door de grote diepte van 35 m en de stromingen in de plas. Maar toen half januari de Sloterplas eindelijk dicht lag, genoten duizenden mensen van de ijspret.

Het boekje probeert aan de mensen van nu te laten zien hoe het er in de winter van 1963 aan toe ging. Zoals nu de vooruitzichten zijn van het klimaat zal het waarschijnlijk niet snel meer voorkomen.

De eerste oplage van het boekje was na anderhalf jaar uitverkocht. De belangstelling duurt voort, vandaar dat we een tweede druk hebben geproduceerd.

ISBN 978-94-90586-03-4
52 pagina''s, geïllustreerd, € 7,90

Bestel !

Onze boeken zijn bij iedere boekhandel te bestellen. Maar door rechtstreeks bij Stichting de Driehoek te kopen, steunt u ons (vrijwilligers-)werk extra.

Bekijk het filmpje over schaatsen op de Sloterplas in 1963