Nieuw-West 60 jaar

De Tuinstad is ruim een halve eeuw oud!

Op 19 oktober 1955 ontvingen bewoners van de Nicolaas Japiksestraat de sleutels van hun mooie nieuwe woning.  Zij waren de eerste bewoners van Slotervaart. Aan dit belangrijke gebeuren werd toen in verschillende kranten veel aandacht besteed. Deze website is begonnen bij de 50e verjaardag van Slotervaart. Inmiddels zijn de stadsdelen in de Tuinsteden samengevoegd, en daarom plaatsen we inmiddels ook foto's uit Geuzenveld, Slotermeer en Osdorp. 

Ruim een halve eeuw na deze feestelijke gebeurtenis vindt u hier foto's uit al die jaren. Ook uw foto's kunnen hierbij staan! Via de contactpagina kunt u melden wanneer u foto's, dia's of filmpjes beschikbaar heeft. Die zetten we er dan graag op.

Die foto's kunt u voor uw plezier bekijken of als e-card verzenden. Op de gastenboekpagina leest u ervaringen van andere (oud-)Slotervaartbewoners. Wanneer u een gratis inlog maakt, kunt u daar ook op schrijven.

Een aanzienlijk deel van de foto's  komt uit de bestanden van het Stadsarchief Amsterdam. Deze ziet u hier als kleine afbeelding, maar u kunt ze op de website van het Stadsarchief in volle glorie zien wanneer u in de atlas op het nummer van de foto zoekt. Binnenkort zijn de links ook weer rechtstreeks vanaf de foto's te bereiken. (Rechtsklikken en een nieuwe pagina openen om op deze website te blijven!)

 naar de foto's